Prezračevalni sistemi prinašajo številne prednost

Prezračevalni sistemi omogočajo prednosti v primerjavi s klasičnimi načini zračenja. Klasično zračenje poznamo vsi. Starejše generacije jih poznajo že od mladih nog, ko so se o tem učili v šolskih klopeh. Ter to osvojeno znanje prezračevanja na klasičen način, tudi v kasnejših obdobjih življenja uresničevali. Eni bolj, drugi manj zavzeto. Da sistem zračenja ni bil dober v nekaterih primerih ni bila kriva zgolj človeška lenoba ter podobni faktorji. Pogoji za prezračevanje na klasičen način so od primera do primera različni. Potrebujete nov prezračevalni sistem?

Osnovni problem tiči v kakovosti zraka okolice. V zimskih mesecih so to nizke temperature, poleti pa vročina. Pozimi marsikomu na misel ne pride prezračiti prostore bivanja zaradi vdora hladnega zraka. Poleti pa obratno. Ljudje se bojijo vdora vročine v prostore. Nadaljnji problem je samo zračenje. Če želimo dobro zračenje, potrebujemo prezračevalne sisteme, pri katerih je izmenjava zraka hitra in učinkovita.

Vsi, ki smo že imeli zdravstvene težave zaradi prepiha, se ga izogibamo. V primeru, da nimamo možnosti prostore, ki jih želimo prezračiti, za čas izmenjave zraka zapustiti, se mu bomo odpovedali. Problem je tudi hrup. Posebno v urbanih naseljih ali okolici, kjer je dogajanje zunaj objektov živahno, je hrupnost velik problem. Ljudem v bivanjskih prostorih pa nadležen. Zato v primeru živahnega dogajanja mnogi misel na prezračevanje enostavna opustijo.

Zrak velikokrat tudi ni primeren za prezračevanje. Če želimo kakovostno izmenjavo zraka moramo v prostor vnesti bolj kakovosten zrak, kot je obstoječi. V primeru, da je zrak v okolici umazan, vlažen ali kako drugače nekakovosten, si prezračevanja zagotovo ne bomo omislili. Saj bomo s tem v prostor vnesli slabši zrak, kot je obstoječi. Vse naštete težave, ter številne druge, nas odvračajo od klasičnega načina prezračevanja. Hkrati pa tudi motivira za iskanje rešitev. V sodobnem času imamo mnoge naprave, ki lahko pomenijo zasilno rešitev. Vendar je daleč najboljša, da čim prej začnemo aktivno misliti na sisteme prezračevanja. Ti omogočajo kakovostno izmenjavo zraka.

Prezračevalne sisteme izberemo za zagotavljanje ustreznega zraka v prostoru brez toplotnih izgub in povečanja stroškov ogrevanja, brez hrupa, v prostor tudi ne vnašamo pretirano topel, hladen, vlažen ali kako drugače nekakovosten zrak ter zmanjšujemo možnosti zdravstvenih težav zaradi prepiha in drugih zdravju škodljivih učinkov zračenja.

Na spletni strani Orcaenergy.eu lahko kupite toplotne črpalke za sanitarno vodo.

Leave a Comment

11 − one =