Jedilne mize, bodimo izvirni

jedilne-mizeJedilne mize so prvenstveno namenjene osnovni funkcij jedilnice, torej uživanju hrane. Vse ostale funkcije so primerne osnovnim lastnostim prostora, kjer so postavljene. Jedilnica je lahko samostojen prostor in namenjen zgolj opravljanju omejene funkcije, v stanovanjskih prostorih manjši kvadratur oziroma povsod tam, kjer je prostor omejen, pa prijetno s koristnim omogoča opravljanje številnih drugih funkcij. Potrebujete novo jedilno mizo? Obiščite spletno stran Danstudio Celje, na kateri si lahko ogledate jedilne mize najrazličnejših oblik in velikosti.

Tako niso redki primeri, ko v manjših stanovanjskih prostorih jedilnica po potrebi postane prostor za učenje, prostor namenjen raznim pisarniškim opravilom, prostor, kjer se družimo s prijatelji, dopolnjuje omejen kuhinjski prostor, lahko je prostor za izvajanje hobijev in ima lahko še številne druge funkcije.

Tem različnim in hkrati edinstvenim nalogam primerno težko dobimo dve enaki jedilni mizi v ponudbi. Opravljanju pretežno osnovne funkcije so namenjene estetsko dovršene, s prostorom in opremo usklajene ponudbe. Tako so lahko izbrane skupaj z drugim pohištvom, ki sodi v klasično jedilnico in so v vseh estetskih lastnostih enke oziroma narejene na istih estetskih osnovah. Njim se bodisi prilagaja vse ostalo ali pa je zgodba obrnjena.

Jedilna miza naj bo izbrana skladno s predvidenimi načini uporabe in funkcijami.

V primeru, da kupujemo in urejamo na novo, bomo mize in morebitno ostalo spremljajoče pohištvo izbrali skladno z vsem, kar že je v prostoru. Torej barvi, vzorcu, slogu in drugim estetskimi značilnostmi sten, zaves, tal in vsega ostalega. Obratno pa pri preurejanju prostora in vsega ostalega, prilagajamo estetskim lastnosti mize in drugega njej pripadajočega pohištva.

Drugače je z mizami, ki imajo zaželenih več namenov. Poleg osnovne funkcije, smo pozorni še na različne druge. V primeru, da boo na njej imeli dopolnilni prostor kuhinjskih površin, bomo iskali površino, zasnovo in druge lastnosti, ki bodo omogočale možnost temu primernih aktivnosti. Enako velja za vse ostale dodatne funkcije, ki lahko v večji ali manjši meri nadgrajujejo osnovno funkcijo. Ponudbe je dovolj, da se lahko izbere, pozoren pa velja biti tudi na ponudbo ustvarjenega po meri. To je izdelava po naročilu, ki danes v mnogih primerih ponuja najboljšo, pa tudi že uveljavljeno možnost. Naročniki, ki se za to možnost odločajo imajo bodisi zahteve, ki jih proizvajalci ali trgovci ne nudijo, lahko pa želijo preprosto imeti nekaj, kar je do zadnje podrobnosti narejeno po njihovi želji.

 

Leave a Comment

2 × 2 =