Zavarovanje terjatev

terjatve zavarovanjeObstaja veliko različnih zavarovanj, katera sklenemo seveda po potrebi. Vsekakor upamo, da nam jih ne bo potrebno koristiti in ne bo nobene škode, pa vendar so ta odlična rešitev v primeru, da se zgodi kaj nepričakovanega in tako lahko zahtevamo odškodnino. Med njimi je tudi zavarovanje terjatev, ki je smotrno predvsem za gospodarske družbe oziroma podjetja. Ko imamo podjetje, nikoli ne vemo zagotovo kdaj bomo s kom poslovali in kakšen bo nadaljni odnos z našo stranko.

Jasno je, da za svoje storitve ali izdelke izdamo račun, vendar pa se zna zgoditi, da nam stranka računa ne poravna in se dejansko lahko »obrišemo pod nosom«. Seveda je to zadnje, česar bi si kot podjetnik želeli. Opraviti določeno delo, porabiti in vložiti kar nekaj energije in časa in kasneje za to ne biti poplačani? Seveda ne. Imamo sicer nekaj možnosti za izterjavo, vendar pa se lahko te pošteno zavlečejo ali pa se stranka izvleče brez poravnave računa. In zato je dobro, da se pozanimamo predhodno o možnostih za zavarovanje terjatev. To pomeni, da v kolikor pride do takšne situacije, smo zavarovani in prejmemo za to odškodnino. Kar je seveda zelo smiselno, sploh v današnjem času, ko je vedno več takšnih, ki na žalost računov ne poravnajo.

Zato, da ne bi tvegali, da bi se nam tudi zgodilo podobno, je seveda najbolje, da pridobimo ponudbo za zavarovanje terjatev. Gre za precej enostaven korak, ki pa je vsekakor dobrodošel in zaželen, ne glede na vrednosti in dobičke s katerimi poslujemo. Nikoli ne vemo zagotovo, kaj nas v prihodnosti čaka in je dobro, da posel zaščitimo in zaščitimo svoje premoženje. Tako, da se odločimo za zavarovanje terjatev, kar pomeni, da nam to pride v poštev zgolj takrat, kadar imamo težave s stranko in neporavnanimi računi. Da ne bi izgubljali časa in denarja za to, se enostavno obrnemo na zavarovalnico, v kolikor imamo sklenjeno omenjeno zavarovanje.

Leave a Comment

two × 5 =