Predelava na plin

Vse več je govora o predelavi avtomobila na plin, ki ima veliko prednosti in prinaša veliko ugodnosti. Narašča tudi število ponudnikov, ki nam omogočajo predelavo na plin. Preden se odločite za predelavo vašega avta na plin, si preberite nekaj o sami predelavi. Ko predelamo avto na plin, uporabljamo kot gorivo tako imenovan avtoplin, ki ga ob polnjenju rezervoarja sicer točimo kot tekočino. Kliknite za predelavo avta na plin

Pri predelavi na plin bodo v vaš avtomobil vgradili plinski sistem, ki tekočino spremeni v plin. Poleg plinskega rezervoarja je potrebno vgraditi še ventile, uparjalnik, filter, goriva in vbrizgalno napravo. Seveda pa je potrebno vgraditi tudi napeljavo od rezervoarja do samega motorja. Rezervoar se namešča v prtljažnik avtomobila, možna pa je tudi namestitev v prostor, ki je sicer namenjen rezervnemu kolesu. Enkrat letno boste morali opraviti servis, kjer bodo očistili filter in preverili cevi.

Trajanje predelave na plin je odvisno od ponudnika, za katerega se odločite. Lahko traja le en dan, ponekod pa tudi do tri delovne dni, vendar vam večina ponudnikov v tem času zagotovi nadomestno vozilo. Predelava se opravlja predvsem pri vozilih na bencinski pogon, v primeru, da ima vaše vozilo dizelski pogon, povprašajte, ali se vam bo predelava na plin obrestovala. Okvirna cena predelave se giblje med 900 in 1400€, investicija pa se vam, odvisno od števila prevoženih kilometrov, povrne v manj kot enem letu. Predelava tudi ni zelo zahtevna. Ponudnik mora biti pooblačen za predelavo avtomobila na plin, zato bodite pozorni, saj boste le tako zadovoljni s svojo odločitvijo.

Leave a Comment

2 × three =