Poslovni tečaj italijanščine nas je pripravil na poslovanje z Italijo

tecaj-italijanscinePodjetje, v katerem delam, je pridobilo pomembnega poslovnega partnerja iz Italije, zato smo morali vsi zaposleni obiskovati poslovni tečaj italijanščine, na katerem smo izpopolnili svoje že obstoječe znanje poslovne italijanščine. Italijani so zelo živahni ljudje, ki niti v poslovnem svetu ne delujejo uradno, ampak na osebnem, celo prijateljskem nivoju. Tečaj italijanščine zato ni bil zgolj zelo dobrodošla osvežitev znanja iz italijanščine ter poglobitev poznavanja poslovnih fraz in izrazov, ampak tudi spoznavanje italijanske kulture in njenega delovanja v poslovnem svetu. Pouk je potekal v zelo majhnih skupinah, vodil pa ga je naravni govorec italijanščine, ki je s svojim italijanskim temperamentom in specifičnim humorjem poskrbel tudi za dobršno mero smeha.

Poslovni tečaj italijanščine je potekal v zelo sproščenem vzdušju in meni in mojim sodelavcem pomagal, da smo izgubili nepotreben strah in zavore pri govorjenju. Predavatelj je dal veliko poudarka govorni komunikaciji, pri kateri smo se zelo zabavali, saj je bila pogosto humorno obarvana. Seveda smo dodobra spoznali tudi pomen vseh gest z rokami, ki jih Italijani s pridom uporabljajo v vsakdanjem življenju. Z igro vlog smo se poglobili v različne situacije, ki jih lahko pričakujemo na poslovnem področju, se jih naučili obvladovati in trenirali svojo iznajdljivost. Spoznali smo tudi specifičen italijanski poslovni bonton. Seveda smo osvežili tudi naše pisno znanje, pri čemer je bil poudarek na poslovni komunikaciji, kot je na primer pisanje elektronskih sporočil, dopisov, ponudb in drugih besedil za poslovne namene.

Zdaj, ko je tečaj italijanščine za mano, lahko rečem, da sem z naučenim zelo zadovoljna. Znanje, ki sem ga pridobila, s pridom uporabljam na delovnem mestu in poznajo se tudi že prvi poslovni rezultati. Tečaj italijanščine je pozitivno vplival tudi na odnose na delovnem mestu, saj smo na njem pridobili nekaj italijanske sproščenosti, ki smo jo uspešno vnesli v naš vsakdan.

Leave a Comment

seven − four =