Kisikova terapija

kisikova-terapijaKisikova terapija se izvaja v hiperbarični komori in je primerna kot podporno in ne nadomestno zdravljenje. Pri kisikovi terapijo v telo pride kisik pod povečanim atmosferskim tlakom. Tkiva so tako resnično preskrbljena s kisikom in se lahko bolje upirajo okužbam, vnetjem, se boljše celijo. Kisikova terapija tako deluje protistresno, antibakterijsko in protivnetno. Kisikova terapija se odlično obnese pri zdravljenju ran, ki se s standardnimi postopki niso dale pozdraviti.

Velikokrat so to rane, ki nastanejo zaradi sladkorne bolezni tipa 1 in tipa 2. Gre za diabetične razjede, ki se izredno slabo celijo. Prav tako se kisikova terapija odlično obnese pri presaditvi kože in pri ponavljajočih okužbah kosti. Do kisikove terapije so upravičeni tudi vsi, ki so utrpeli poškodbe zaradi radioterapije. Samo posebej usposobljen in certificiran zdravnik lahko določi ali je pacient upravičen do zdravljenja. Prav tako naj bi kisikova terapija pomagala pri zdravljenju depresije in anksioznosti.

Kisikova terapija naj bi delovala tudi proti staranju, saj vzpodbuja tvorbo kolagena. Nove študije namreč kažejo, da lahko kisikova terapija obrne proces staranja in pri zdravih odraslih ustavi staranje krvnih celic. V biološkem smislu krvne celice odraslih dejansko postajajo mlajše, ko zdravljenje napreduje. Izgledamo mlajši in počutimo se mlajše. Kisikova terapija spodbudi nastanek kolagena, kar pomaga obnoviti kožo in deloma zgladi gube. Da dosežemo želen učinek je potrebnih dvajset do osemdeset kisikovih terapij, vsaj pet dni na teden ali več. Nekaterim boleznim lahko koristi celi zdravljenje s kisikovo terapijo celo dvakrat na dan. Vsaj za kratek čas. Pri večini stanj traja ena kisikova terapija dve uri.

Od kisikove terapije ne moremo postati odvisni. Če v tkivih manjka kisika, potem pač potrebujemo dodaten kisik, da ohranimo organe in tkiva zdrava. Po kisikovi terapiji lahko dobimo začasen občutek polnosti v ušesih, podoben tistemu, ki ga dobimo na visoki nadmorski višini ali na letalu. Pri tem občutki si lahko pomagamo z zehanjem ali požiranjem.

Leave a Comment

2 × 3 =