Pisalne mize

Miza je eden izmed ključnih elementov pohištva. Delovna površina je horizontalna plošča, podložena iz tako imenovanih vertikalnih palic, katere vsi poznamo pod imenom »noge«. Večinoma vsebujejo mize štiri noge, vendar to ni nujni pogoj. Poznamo več različnih vrst miz, odvisno od rabe tega pohištva. To so jedilna miza, pisalna miza, klubska miza,… celo mize namenjene športu kot je biljard ali namizni nogomet.

Pisalna miza že kot ime samo pove, se uporablja za pisanje in podobne delovne procese. Pisalne mize so sestavni del vsakega doma, pisarne ali študentske sobe. Obstajajo različne oblike in izvedbe pisalnih miz. Kreativnost pri tem nima meja. Najpogostejše pisalne mize so s pravokotno delovno površino in s pripadajočimi predali. Predali so namenjeni predvsem shranjevanju pisarniškega materiala kot so zvezki, knjige, papir,… vsebujejo tudi manjši predal za pisala, sponke, lepilo,… Priporočljivo je, da ima vsak šoloobvezni otrok svojo pisalno mizo. Za njega predstavlja pisalna miza prostor, ki je stalen, namenjen delu za šolo. Ta prostor mora biti pospravljen, čist. V neredu se ne moremo skoncentrirati na delo. To ni pomembno samo za otroke, ampak za vse. Vse prepogosto se pojavljajo ogromni kupi papirjev v pisarnah na pisalnih mizah. Če si vzamemo nekaj časa, bomo potem veliko produktivnejši.

Pisalno mizo lahko naredimo kar sami in s tem privarčujemo nekaj denarja. Potrebujemo le nekaj znanja in iznajdljivosti. Uporabimo lahko staro pohištvo ali na videz neuporaben les. Z nekaj truda bo tako narejena miza našla posebno mesto in pomen v vašem domu, hkrati pa bila za vas vredna več kot pisalna miza, ki bi jo kupili v trgovini.

Leave a Comment

1 × three =