Krema proti gubam in navadna krema za obraz – ali obstaja razlika?

krema-proti-gubamVeste, zakaj vsaka krema proti gubam ponosno nosi napis »anti-aging« in po čem se razlikuje od navadne kreme za obraz? Mogoče se celo sprašujete, ali sploh obstaja kakšna razlika. Dokler ne pogledate seznama sestavin, je videti, da gre popolnoma enake izdelke. Vse kreme so pakirane v podobnih embalažah, skrbijo za vlaženje in hranjenje kože in tiste najbolj kvalitetne se odlično obnesejo tudi pod ličili. Do sem je vse identično. Vendar ko pogledate, katere sestavine vsebuje krema proti gubam, vam bo jasno, da je podobnost zgolj navidezna. Kakovostna krema proti gubam vsebuje namreč vlažilne sestavine, ki obnavljajo naravne zaloge vlage, ki jih počasi in vztrajno izgubljamo s staranjem.

Med sestavinami nedvomno poiščite tudi hialuronsko kislino, ki velja za najučinkovitejši vlažilec v kozmetični industriji. Nase namreč lahko veže vode za kar tisočkrat svoje teže. Zato krema proti gubam, ki vsebuje hialuronsko kislino, poskrbi, da je vaša koža napeta, čvrsta in elastična.

Druga lastnost, zaradi katere je krema proti gubam drugačna od katerekoli druge kreme, se skriva v posebni obdelavi sestavin. Prava krema proti gubam je rezultat dolgoletnega raziskovanja izkušenih znanstvenikov, ki znajo učinkovite sestavine pripraviti, da jih koža lažje vsrka in izkoristi vse njihove prednosti.

Zato ima dobra krema proti gubam sposobnost, da prodre v globlje plasti kože in od znotraj napolni gube. Tako bo na popolnoma naraven način zgladila gube, za katere nihče ne bo vedel, da ste jih sploh kdaj imeli. Tega nobena navadna krema za obraz ne more storiti.

Ampak to nikakor ne pomeni, da kreme za obraz nimajo svojega mesta v negovalni kozmetiki. Gre za najboljšo samostojno nego pred 30. letom starosti. Po 30. letu starosti jo lahko uporabljate kot dodatno nego. Če je vaša krema proti gubam prelahka in vaša koža potrebuje nekoliko več maščob, uporabite še hranljivo kremo za obraz.

Leave a Comment

one × 4 =