Kakšno pomivalno korito kupiti?

granitno-koritoKakšna je razlika med umivalnikom in vgradnim umivalnikom v kopalnici ter pomivalnim koritom v kuhinji ter kako izbrati pravi umivalnik oziroma kuhinjsko pomivalno korito? Umivalniki ali pomivalna korita se uporabljajo za umivanje rok in obraza ali pa za umivanje določenih predmetov. Poleg vgradnih in samostoječih umivalnikov se da v trgovinah kupiti tudi umivalnike, ki jih postavimo na pult ozirom na omarico. Umivalnik, ki je na pultu daje veliko bolj moderen videz celotnega prostora (kopalnice).

Tudi kuhinjska pomivalna korita so lahko različnih dimenzij, barv, oblik in narejena z uporabo različnih materialov. Običajno lahko pri pomivalnih koritih izbiramo med različnimi oblikami (okrogli, kvadratni, pravokotni), ki so seveda lahko narejeni tudi filmyporno.tube iz različnih materialov (inox, PVC, Granit). Lep umivalnik oz pomivalno korito, ki je skrbno izbrano lahko ima dober dekorativni učinek.

V kopalnici lahko namestimo umivalnike kar na pult. Prednost umivalnikov, ki jih postavimo na pult je vsekakor ta, da imamo veliko več možnosti pri izbiri oblik. Tudi namestitev korita je veliko bolj enostavna kot pri umivalnikih, ki so integrirani v omare. Med slabosti takšnih umivalnikov sodijo čiščenje, ki je veliko bolj zahtevno, kajti poleg samega pulta moramo čistiti tudi zunanjo stran korita.

Pri integriranih umivalnikih kamor sodijo tudi kuhinjska pomivalna korita čistimo namreč samo notranjost oz. korito. Tudi če je kaj vode na pultu jo lahko enostavno, brez ovir obrišemo. V kolikor primerjamo cene v spletnih trgovinah in trgovskih centrih, bomo hitro ugotovili, da so umivalniki, ki jih namestimo na pult veliko dražji. Cene kuhinjskih pomivalnih koritih se začnejo pri okoli 50 evrih za korita iz inoxa. Na ceno poleg velikosti korita vpliva tudi izbira materiala. Granitna korita so namreč veliko dražja. Za vstop v ta segment potrebujemo približno 150 evrov.

Običajno se pri nakupu korita dobi zraven tudi sifon. Nekatera korita že imajo narejene izreze za pipe, pri drugih, ki tega nimajo, pa vam bo moral izrez narediti vodovodar gosynapsify, ki vam bo montiral pipo.

Leave a Comment

10 + 4 =